Bugun...



Grip mi, Alerjik Nezle mi?


facebook-paylas
Tarih: 25-04-2024 09:02

Grip mi, Alerjik Nezle mi?

Amasya İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, bahar mevsiminde grip ve alerjik rinit gibi rahatsızlıkların birbirine karışabileceğine dikkat çekti. Koç, "Kış sonuyla birlikte alerjiler artıyor. Nezle, grip ve saman nezlesi bir araya gelerek hastaları zorlayabiliyor. Bu nedenle ani ısı ve nem değişikliklerine dikkat edilmeli" dedi.

Mevsimsel alerji hakkında bilgi veren Koç, "Alerjik rinit, genellikle polenlere bağlı mevsimsel bir rahatsızlık olup, yıl boyunca devam edebilen burun tıkanıklığı, gözlerde kaşıntı gibi belirtilerle kendini gösterir. Tedavide alerji testleriyle alerjenler tespit edilir ve semptomatik tedavi veya aşı tedavisi uygulanır. Ancak alerjen maddeden uzak durmak en önemli korunma yöntemidir" şeklinde konuştu.

Grip ve alerjik rinitin birbirine karışabileceğini belirten Koç, "Vazomotor rinit veya saman nezlesi denilen rahatsızlık, ani ısı ve nem değişikliklerine duyarlı kişilerde daha belirgin hale gelebilir. Nezle, grip ve rinit semptomları sıklıkla birbirine benzer ve hastaları zorlayabilir. Tedavi genellikle semptomlara yönelik olup, bol sıvı alımı ve uygun antibiyotik kullanımı önerilir. Ani ısı ve nem değişikliklerine karşı da dikkatli olunmalıdır" dedi.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SAĞLIK Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI