Bugun...



Amasya Halkı Teravih Namazı Sonrası Gazze İçin Toplandı


facebook-paylas
Tarih: 23-03-2024 09:14

Amasya Halkı Teravih Namazı Sonrası Gazze İçin Toplandı

Amasya Gönüllü Kuruluşlar Birliği (GÖK-BİR) Platformu öncülüğünde Ramazan ayı boyunca her Perşembe teravih namazı çıkışı Gazzeli müslümanlar için düzenlenen basın açıklaması ve dua programı Fatih Camii önünde gerçekleştirildi.

Siyonistlerin Gazze’ye yaptığı soykırım yaklaşık 6 aydır devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Zalim Siyonistler  hasta, yaralı ve yerinden edilmiş binlerce kişinin bulunduğu Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne İHA'lar ve ağır silahlarla baskın düzenledi. Bu saldırıda yüzün üzerinde kardeşimiz şehit olurken birçok kardeşimiz de yaralandı. Ramazan ayında güvenli bir yere sının bu insanlar aynı zamanda açlıkla imtihandan geçiyorlar. Şifa hastanesine yapılan saldırıyı lanetlemek ve Gazzeli Müslümanlara yapılan zulmü unutturmamak için Amasya Gönüllü Kuruluşlar Birliği (GÖK-BİR) Platformuna bağlı STK temsilcileri ve Amasya halkı Gazzeli Müslümanlar için bir araya geldi.

GAZZE’DEKİ ZULME SESSİZ KALMAMALIYIZ

Tekbirler ve sloganlarla başlayan programının açılış konuşmasını yapan Amasya İHH Başkanı ve aynı zamanda GÖK-BİR Platformu Dönem Başkanlığı görevini yürüten Serdal Benli, Gazze’de yaşananların gündemden düşmeye başladığını ama katliamların hala devam ettiğini vurgulayarak kardeşlerimize yapılan zulmü unutmamak, unutturmamak adına eylemler yaptıklarını belirtti.

SİYONİSTLER HASTANEYE SALDIRACAK KADAR BARBARLIKTA SINIR TANIMIYORLAR

Açılış konuşmasının ardından söz alan Amasya Memur-Sen Başkanı Kerem Camcı, Gazze’de yaşananlara karşı herkesin bir şeyler yapabileceğine ve bu zulme karşı sessiz kalınmaması gerektiğine dair basın açıklamasını okudu.

Siyonistlerin Gazze’de insanların sığındıkları hastaneye dahi saldıracak kadar barbarlıkta sınır tanımadıklarını belirten Camcı,  “İsrail, Gazze'nin altını üstüne getirdi. Otuz bir binin üstünde insan katletti. Hastaneyi bombaladı. Bebekleri öldürdü. Erkekleri soyarak çıplak halde bıraktı. İnsanları açlık ve sefalete mahkûm etti. Yardım konvoylarını ve yardım almak için bekleyen insanları bombaladı. Bir Siyonizm terörü bütün bunlar.” dedi

GAZZE’DE SUÇSUZ YERE KATLEDİLEN SABİLERİN HESABINI NASIL VERECEĞİZ!

Gazze’de yaşananların tüm Müslümanlara sorumluluk yüklediğini ve yaşananlardan dersler çıkarılması gerektiğini; Aksa Tufanının, İsrail’in yenilmez ordusu ve istihbaratını yerle bir ettiğini vurgulayan Camcı, “Bugün bize düşen Gazzeli kardeşlerimizin izzetli direnişlerinin yanında olmaktır. Onların ortaya koyduğu mücadeleden dersler çıkarmaktır. Batının ve modern kültürün esiri olmaktan kurtulmaya çalışmaktır. Bizlere hayat verecek islamın değerlerine sımsıkı sarılmaktır.”dedi.

Herkesin yaptığının ve yapması gerekirken yapmadıklarının hesabının sorulacağı o dehşetli kıyamet gününde bu sabilere yapılan katliamların hesabının ağır olacağını vurgulayan Camcı, “Kendini İslam’a ve Mescidi Aksa’ya adamış Gazze halkına buradan selamlarımızı iletiyoruz. Sizin izzetli duruşunuz tüm dünyayı hayran bırakıyor. Zalim Siyonistler yaptıklarının hesabını verecek ve cehenneme sürülecek. Sizler ise bu ödediğiniz bedel karşısında cennetin en güzel makamlarında ağırlanacaksınız.” dedi.

Okunan basın açıklamasının ardından Fatih Camii İmam Hatibi Mehmet Şahin’in Filistinli ve tüm mazlum coğrafyalardaki Müslümanların kurtuluşu için yaptığı duayla program sona erdi.

Basın Açıklamasının Tam Metni:

GAZZE’DE YIKIM DEVAM EDİYOR! SUSMA, ALIŞMA

On bir ayın sultanı olan Ramazan ayına bizleri ulaştıran rabbimize hamd ediyoruz. Bir taraftan Ramazan ayına ulaşmanın sevincini yaşarken diğer taraftan içimiz yanıyor. Gazze’de kardeşlerimize yapılan katliamlar devam ediyor.

İşgal güçleri geçen sabah hasta, yaralı ve yerinden edilmiş binlerce kişinin bulunduğu Gazze'deki Şifa Hastanesi'ne İHA'lar ve ağır silahlarla baskın düzenledi. İsrail, Gazze'nin altını üstüne getirdi. Otuz bir binin üstünde insan katletti. Hastaneyi bombaladı. Bebekleri öldürdü. Erkekleri soyarak çıplak halde bıraktı. İnsanları açlık ve sefalete mahkûm etti. Yardım konvoylarını ve yardım almak için bekleyen insanları bombaladı. Bir Siyonizm terörü bütün bunlar.

En sonunda milyonlarca sivil halkın Gazze'nin merkezinden kaçarak toplandığı Refah şehrine saldırıya başladı. Bombalardan ve katliamlardan kaçarak Mısır sınırına yoğunlaşan bu insanlar ne silahlı, ne de taş ve sopalı! Savaşın barbarlığından kaçmak istiyorlar. Belki Mısır veya başka güvenli yere gideriz diye can havliyle kendilerini Refaha atmışlar.

İsrail buna da müsaade etmiyor. Onları da bombalıyor. Çoğu kadın ve çocuklardan oluşan bu insanları öldürüyor. Onların hayatlarını sonlandırıyor. Hem de bunu ramazan ayında yapıyor. Müslümanların tepkisine aldırdığı yok. Kutsalı da önemsemiyor. Siyonizm için bomba yemek, ölmek, sakat kalmak, işkence görmek için Filistinli olmaları yetiyor. Filistinli olmak yok edilmek için tek geçerli sebep.

Her şeyin eceli var. Elbette Siyonizm'in de eceli olacak. Er ya da geç. Bu ilahi bir yasa. Fakat bu ecelin arkasında bıraktığı vahşet ve yıkım her zaman bir kara leke olarak anılacak. İyi insanların holokostla ve diaspora ile Yahudilerin uğradığı zulme karşı hissettiklerini de silecek. Bütün Yahudilere kötülük bırakacak geriye. Filistinliler ise Siyonizm belasına karşı toptan yok olma pahasına verdikleri direnişle anılacak.

Bütün mesele budur! Tarihte Siyonistlerin yaptıklarını seyredenler olarak mı anılacağız, yoksa dur diyenler olarak mı? İnsan olanlar, ehli vicdan olanlar dur diye anılacaklar. Onlar Filistinlilere yardım ediyorlar, boykot ediyorlar, direniyorlar, Siyonizm yalanlarını dünyaya ifşa ediyor, işbirlikçi egemenlerin yüzlerine haykırıyorlar.

Bugün burada Gazze’de kardeşlerimize yapılan zulmü unutmamak, unutturmamak adına toplandık. Gazze’yi gündemimizden düşürmeyelim, Bu soykırıma tepkimizi yaptığımız eylemlerle gösterelim. Dualarımızda kardeşlerimizi unutmayalım. Elimizden ne geliyorsa yapalım. Eli kalem tutanlar bu davayı yazsın. Hitabeti güçlü olanlar bu davayı konuşsun. Herkes bir şey yapsın ama sakın sessiz kalmayalım. Çünkü sessizlik öldürüyor.

Zalim Siyonistlere destek olacak malları boykot edelim. “Eylem yapıyoruz, dua ediyoruz da ne oluyor?”, “Tek benim boykot etmemle katliam durur mu?” diye düşünmeyelim. Bu yaklaşım doğru değildir. Bu yaklaşım şeytanın aldatmacasıdır. Biz elimizden ne geliyorsa onu yapmakla sorumluyuz.

Nice peygamberler vardır ki dünyada zulme uğramışlar ama hak ve hakikatten ayrılmamışlardır. Ümmetlerine sabrı ve direnişi tavsiye etmişlerdir. Bugün bize düşen Gazzeli kardeşlerimizin izzetli direnişlerinin yanında olmaktır. Onların ortaya koyduğu mücadeleden dersler çıkarmaktır. Batının ve modern kültürün esiri olmaktan kurtulmaya çalışmaktır. Bizlere hayat verecek islamın değerlerine sımsıkı sarılmaktır.

Herkesin yaptığının ve yapması gerekirken yapmadıklarının hesabının sorulacağı o dehşetli kıyamet gününde yüzümüz kara olanlardan olmamak için, Allah’ın gazabına uğramamak için, Gazze’de suçsuz yere öldürülen sabilerin ahını almamak için mücadele etmek durumundayız. Aksi takdirde yarın huzuru mahşerde bunların hesabını vermek kolay olmayacaktır.

Gazze’de katliam var ama aynı zamanda izzetli bir direniş var. Umudumuzu kaybetmeyeceğiz. Aksa Tufanı, İsrail’in yenilmez ordusu ve istihbaratını yerle bir etti. Dünyanın bütün güçleri bir araya geldi ama bir avuç imanlı Kassam Tugaylarını yıkamadı. Bizler iman ediyoruz ki imanın karşısında hiçbir güç başa çıkamaz.

Kendini İslama ve Mescidi Aksa’ya adamış Gazze halkına buradan selamlarımızı iletiyoruz. Sizin izzetli duruşunuz tüm dünyayı hayran bırakıyor. Zalim Siyonistler yaptıklarının hesabını verecek ve cehenneme sürülecek. Sizler ise bu ödediğiniz bedel karşısında cennetin en güzel makamlarında ağırlanacaksınız.

Allah’ım! senin dinin uğrunda mücadele eden bu izzetli halkı yardımsız ve desteksiz bırakma. Zalim Siyonistlerin planlarını boşa çıkar ve onları hezimete uğrat.

Allah’ım! Bu sessizliğimizden, bu vurdumduymazlığımızdan dolayı gazabına uğramaktan Sana sığınıyoruz!

Kan gölüne çevrilmiş durumdaki Gazze karşısında kör ve sağır kesildiğimizden, kalplerimizin katılaşmasından dolayı Senin öfkeni ve lanetini üzerimize çekmekten Sana sığınıyoruz!

Allah’ım! Peygamber Aleyhisselamın “Müslümanların derdiyle dertlenmeyen onlardan değildir!” uyarısının muhatabı olmaktan, bu Ümmetin dışına atılmış olmaktan Sen bizleri muhafaza buyur!

Üzerimizdeki ölü toprağını kaldır Allah’ım!

Hz. Muhammed’in (sallallahü aleyhi vesellem) ümmeti olduğumuzu ispat edecek eylemler yaparak bunu fiilen gösterebilmeyi bizlere lütfeyle Allah’ım!







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GENEL Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI