Bugun...



CHP Milletvekili Karagöz: "Mülakatın Kaldırılması Vaadi Tutulmalı"


facebook-paylas
Tarih: 04-03-2024 09:04

CHP Milletvekili Karagöz:

TBMM'de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, iktidarın seçim vaadi olarak sunduğu ancak dokuz ay sonra hala somut adım atılmayan "Mülakatı ortadan kaldıracağız" taahhüdüne yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Karagöz, yaptığı konuşmada, milyonlarca gencin yüksek KPSS puanlarına rağmen mülakatlar nedeniyle iş bulmakta zorlandığını ve özellikle atanamayan öğretmenlerin bu durumdan en çok mağdur olan kesim olduğunu vurguladı.

"Dört yıllık fakülte eğitiminden sonra bir yıl öğretmenlik uygulaması yapmış, KPSS'ye hazırlanarak derece yapmış öğretmen adaylarının mülakatlarda sınandığını ve bu sürecin adil olmadığını" belirten Karagöz, mülakatların çürümüş bir düzen olduğunu ifade etti.

Karagöz, "Verilen sözler tutulmalı, mülakat kaldırılmalıdır" diyerek, iktidarı vaatlerini yerine getirmeye ve mülakat düzenini sona erdirmeye çağırdı.

Mülakat sisteminin adaletsizliğine dikkat çeken Karagöz, kısa bir süre içinde adayların kaderlerinin belirlenmesinin ne akıl ne de vicdan açısından doğru olmadığını vurguladı.

Karagöz'ün TBMM'deki bu konuşması, mülakat sisteminin kaldırılması yönündeki kamuoyu taleplerini ve eleştirilerini bir kez daha gündeme getirdi.







Etiketler :

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
YUKARI YUKARI